ricard planas camps

Fundació Lluís Coromina

Art, natura i persones

La Fundació Lluís Coromina, constituïda per l’empresari Lluís Coromina Isern l’any 2007, desenvolupa activitats en l’àmbit de les arts, de l’atenció a les persones i de la preservació de la natura i els animals. La fundació realitza de manera més concreta i unificada la seva missió a partir del 2010, data en la qual bonart cultural i el seu director, Ricard Planas, tenen l’encàrrec que així sigui. Durant aquest període també s’estructura i es posa de relleu els diferents àmbits d’actuació de la fundació que té una seu específica per cada àmbit.

La Fundació té tres seus: Espai Eat Art i El Puntal – laboratori de les arts– a Banyoles i el centre d’acollida temporal d’animals La Perpinyana a Porqueres.

L’Espai Eat Art està especialitzada en temes d’art i alimentació des d’una vessant multidisciplinar. Autors com els germans Roca, Ferran Adrià, Andreu Carulla, Rosalía Banet, Fran Aleu, Lluís Vilà o Francesc Guillamet han exposat a l’espai.

El Puntal es constitueix com el laboratori creatiu on hi ha allotjada la productora cinematogràfica Andergraun –Albert Serra–, les teatrals Cor de Teatre i Eironeia –Joan Solana–, la productora Alter Sinergies –organitzadora del Festival de la veu de Banyoles (a)phònica-, el col·lectiu transdisciplinar Cabosanroque, així com projectes d’art especial amb la col·laboració de la Fundació Estany i la Fundació Mas Casadevall. També té en dipòsit la biblioteca artística de la revista bonart. Té allotjada i difon els fons d’art de Lluís Vilà, Rafael Marquina i Carles Fontserè. El centre d’acollida animal la Perpinyana disposa de la col·laboració de la Fundació Mona.

 

--
www.fundaciolluiscoromina.cat


iglesiesassociats